2018-11-16

Säljstart för Bredviks by

APP Properties lanserar nu ett helt nytt kvarter i Växjö. Bredviks by består av 14 stycken moderna och nyutvecklade par- och radhus centralt placerade i Växjös nya gröna stadsdel Bredvik. 

 

Bredvik är ett nytt och växande område som ligger utmed Norra Bergundasjöns västra strand. APP Properties som tidigare byggt landmärket ICON Växjö, är en av aktörerna som planerar för bostäder i den nya stadsdelen. Bolaget har sedan tidigare främst producerat bostäder i så kallade flerbostadshus och ger sig nu in på en ny spännande marknad då de erbjuder par- och radhus.

–        Vi ser ett behov av denna typ av bostäder, speciellt i mindre städer som Växjö. Många yngre familjer söker ett lättskött boende som ger ökad frihet och mer tid över för familjelivet säger Kristina Lundquist, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
 

Kvarter Bredviks by kommer att bestå av parhus på 92 kvadratmeter samt radhus på 128 kvadratmeter. Parhusen blir enplanshus med tre stycken sovrum medan radhusen breder ut sig på två plan och på övervåningen kan man själv bestämma om man önskar tre eller fyra sovrum då planlösningen är flexibel. I husen finns också en separat tvättstuga och intill varje bostad finns även en egen parkeringsplats.

–        Vi har tittat på vilka funktioner som är viktiga för att få vardagen att flyta på och sedan har vi utformat våra bostäder efter det. Till exempel har vi gjort husen något större så det finns gott om plats för det lite större hushållet. En annan praktisk detalj är den separata tvättstugan direkt innanför ytterdörren. Tack vare den behöver du inte dela badrummet med barnens smutsiga regnkläder eller ljudet och värmen från en brummande torktumlare, säger Åsa Carlson, kundkoordinator på APP Properties.  

Bostäderna ger plats för mycket aktivitet och gemenskap. Den större trädgården på baksidan har ett härligt trädäck, som är optimalt för sommarens grillkvällar. På framsidan finns även en mindre uteplats med även där rum för sittplatser. Bredvik ligger naturnära och här finns alla möjligheter till ett aktiv liv så som exempelvis en promenad eller joggingtur längs med sjön. Inom kort kommer området att få sig en rejäl ansiktslyftning, bland annat kommer en cykelbana till centrum att byggas.

Försäljningen av bostäderna har just startat och beräknas vara klara för inflytt under vintern 2019/2020.

Läs mer om Bredviks by genom att klicka här.