Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

Klart för ny förskola vid Hofs Park

12 februari, 2020

APP Properties och Växjö Förvaltnings AB (VÖFAB) har nu ingått ett hyresavtal avseende en blivande förskola på tidigare Hovslund. Avtalet omfattar förhyrning av en förskola för ca 80 barn och är en del i förverkligandet av Hofs Park, ett nytt kvarter mellan Kungsvägen och Harsövägen i Växjö. 

”Vi ser med tillförsikt fram emot att få tillföra en förskola till stadsdelen Hov. Vi på APP Properties är stolta över att Växjö kommun gett oss förtroendet att förverkliga detta projekt. Förskolan utgör en pusselbit i utvecklingen av ett helt nytt kvarter som också ska innehålla över 200 seniorbostäder.” säger Anders Svensson, VD på APP Properties.

APP Properties och VÖFAB ingår ett 8-årigt hyresavtal enligt förutsättningarna i den markanvisningstävling som anordnades av Växjöbostäder 2017. APP kommer anlita byggföretaget Gärahovs Bygg för entreprenaden. Byggnaden som kommer uppföras i trä är ritad av Fojab Arkitekters Malmö-kontor.

 ”Det finns ett väldigt stort intresse för Hofs Park som seniorbostadsprodukt. En förskola på området är ett trevligt inslag som ger liv och rörelse och kompletterar bostäderna, service och umgängesytor bra!” fortsätter Anders. 

Byggnationen väntas påbörjas under våren och färdigställande beräknas till juli 2021.