Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

Genomförda projekt

Här samlar vi de projekt som APP har färdigställt. Vi har både utvecklat råmark och ställt om byggnader till moderna fastigheter och bostäder. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi Växjö.

ICON

Bostadsrätter, kontor, co-working

ICON Växjö stod klart hösten 2018 och är Växjös högsta byggnad. Den spektakulära byggnaden innehåller 280 bostadsrätter, 4 500 kvm kontorsyta, skybar, Växjös största co-working och mycket mer.

Genomfört

Förskolan Hofs Park

Samhällsfastighet

Den nya förskolan Hofs Park i stadsdelen Hov i Växjö blev klar 2021. Byggnaden uppförs helt i trä, är i två plan med loft och omfattar 936 kvm. Förskolan har fem avdelningar med utrymme för totalt 75-80 barn, ett mottagningskök och arbets- och pausutrymmen för personalen. Här finns också utvändiga lekytor med tillhörande utrustning samt parkeringsplatser.

Holmgrens Bil

Bilhall

2017 uppförde vi en helt ny personbilsanläggning på Vaktvägen i Växjö. Byggnaden innehåller en hall för nybilsförsäljning av flertalet bilmärken, begagnande bilar, verkstad, rekonditioneringshall, däckhotell, kontor, pentry och omklädningsrum.

Anteliigatan 7

Bostadsrätter

Anteliigatan 7 är ett stadskvarter, strategiskt beläget i Växjö city. Här uppförde vi 54 toppmoderna bostadsrätter på 1–4 rok som alla är omsorgsfullt designade och genomtänkta med stora härliga balkonger.

Genomfört

Bredviks By

Bostadsrätter

Bredviks By är vårt projekt i Växjös växande stadsdel Bredvik, där närheten till naturen ger ett harmoniskt lugn. I välplanerade bostäder med egen parkering vid huset och en rymlig trädgård flyter vardagslivet på lätt.

Genomfört

Cramo

Verksamhetslokal

2020 uppförde vi en ny maskinuthyrningsdepå på Västra industriområdet i Växjö. Projektet omfattar om- och tillbyggnad av AGA Gas gamla produktionshall, nytt skärmtak samt uppställningsytor för skrymmande maskiner och bodar. Huvudbyggnaden rymmer kontor, butik, personalutrymmen samt maskinlager och tvätt-och saneringshallar på totalt 2 571 kvm. I projektet har även tre äldre byggnader rivits, och saneringsarbeten har utförts på fastigheten.

Hägglundsfastigheten

Industri och kontorsfastighet

I Hägglundsfastigheten drev vi en ny detaljplan som möjliggjorde en ändrad användning av industribyggnaden till entreprenörernas hus. Därefter genomfördes ett antal ombyggnationsprojekt till hyresgäster inom bland annat bygghandel, padel, gym, restaurang, företagshälsovård samt större kontorsuthyrning.

Kaptenen Karlssons Äng

Bostadsrätter

Karlssons Äng har ett perfekt läge i Kalmar med ca 2 km till havet, naturen runt knuten och samtidigt närhet till city. Lägger man sedan till att det ligger inbäddat i ett befintligt bostadsområde som ger en trygghet och mysig känsla så blir det en perfekt kombination.

Genomfört

Växjö Fria ICON

Samhällsfastighet

Växjö Fria blev en helt ny gymnasieskola på Arenastaden i Växjö som stod klar 2017. Skolbyggnaden är en del i projekt ICON och ligger i en vinkel till huvudbyggnaden med egen entré. Skolan ligger i fyra plan på totalt 3 660 kvm och huserar ca 500 elever. Byggnaden innehåller verksamhetsanpassade lokaler med modern teknik för utbildning.

Pressaren 12

Handel och kontor

På Västra industriområdet i Växjö fick en äldre industrihall nytt liv i form av affärslokaler och kontor. Den renoverade ytan uppgår till ca 3 000 kvm. Tegelfasaden mot Viktor Rydbergsgatan har ersatts med en modern glasfasad för fint ljusinsläpp och exponering mot gatan. Lokalerna anpassas efterhand och renoveras efter hyresgästens behov och önskemål. Här har bl a Musikcentralen, Interni kakel och AD Bildelar hittat hem. Inflyttningarna har skett löpande mellan 2016-2022.

Småländska Bil Vetlanda

Bilhall

2021 stod en ny, stor bilhall klar i Vetlanda. Delar av den befintliga byggnaden revs och en ny 600 kvm stor bilhall byggdes till mot den gamla verkstadsbyggnaden. Verkstaden utökades med en helt ny transportbilsverkstad, rekonditioneringshall och ett däckhotell.