Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

Kaptenen

Bostadsrätter

Som boende i Kaptenen har du fördelar som närheten till skolor, affärer och naturen. Det går snabbt att förflytta sig in till centrum med bil, buss eller cykel. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och som variation kan du njuta av den härliga innergården där det finns både odlings- och grillmöjligheter. En skön plats för att avnjuta kvällsmaten på en filt i solnedgången en varm sommarkväll.

Smarta lägenheter i Kalmars nya stadsdel

Karlssons Äng har ett perfekt läge med ca 2 km till havet, naturen runt knuten och samtidigt närhet till city. Lägger man sedan till att det ligger inbäddat i ett befintligt bostadsområde som ger en trygghet och mysig känsla så blir det en perfekt kombination.

1

Planering

2

Säljstart

3

Inredningsval

4

Byggstart

5

Inflyttning

BOSTADSFAKTA

Typ

Flerbostadshus, 2-4 vån

Upplåtelseform

Bostadsrätter

Antal

31 st

Storlekar

1-4 rok, 28-88 kvm

Arkitekt

LBE Arkitekt

Inflyttning

Augusti 2021

Planlösningar

1 rok 28 kvm

1,5 rok 40 kvm

2 rok 54 kvm

2 rok 60 kvm

2 rok 62 kvm

3 rok 71 kvm

3 rok 74 kvm

4 rok 88 kvm

Kvarteret

Karlssons Äng är ett stadsnära bostads- och naturområde cirka 4 kilometer norr om centrala Kalmar. Här planeras för 400 nya bostäder, varav en fjärdedel småhustomter. Inom området kommer det även byggas en ny förskola. Du får nära till både skola, affärer och idrottsarenor och det finns fina gångstråk och cykelvägar in till centrum. Det härliga grönområdet med sin varierande växtlighet kommer i stora delar bevaras och används redan idag flitigt av boende i området.

Kapten Karl Karlsson var en välkänd man i trakten, som givit både området och vårt kvarter sina namn. Karlsson var aktiv i styret av Kalmar stad och medlem av drätselkammaren och skolstyrelsen. Parallellt med dessa uppdrag drev han också jordbruk fram tills att gården såldes till Kalmar stad. Under andra världskriget var Karlsson kapten inom försvarsorganisationen Landstormen. Tillsammans med hustrun Ida bodde han kvar på sin gård livet ut.