Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

APP Properties vinner markanvisningstävling på Bredvik i Växjö

16 maj, 2018

Det står nu klart att APP Properties vinner markanvisningstävling i Bredvik, Växjös nya bostadsområde som växer fram utmed Norra Bergundasjön. Det vinnande förslaget innehåller 14 bostadsrätter fördelat på 10 radhus i två plan och två parhus i ett plan. I och med vinsten lanserar APP Properties två nya produkter på marknaden. 

Det vinnande bidraget ligger i kvarteret Droppen som är den andra etappen att utvecklas i området. Bredvik växer fram på den västra sidan av Norra Bergundasjön och på området skapas en ny stadsdel där startskottet blev byggandet av Pär Lagerkvist skola som stod klar under 2017. Färdigutvecklat kommer Bredvik bland annat innehålla 400 bostäder i småskalig bebyggelse, gångstråk intill sjön, idrottshall och en lekpark. Genom Bergundasjön planerar Växjö kommun för byggnation av en gång och cykelbana vilket gör närheten till bland annat Grand Samarkand, i11 och Växjö city ännu närmare. 

–         Droppen tillhör den andra etappen som utvecklas i området och vi kommer uppföra ett kvarter som karakteriseras av röda trähus i ett respektive två plan. Samtliga hus har parkering på uppfarten och trädgårdar på baksidan in mot den gemensamma apelstigen som blir ett inbjudande gångstråk genom kvarteret, berättar Henrik Swahn, VD på APP Properties.

I och med utvecklingen av kvarteret Droppen presenterar APP Properties sina nyutvecklade par och radhus. Husen har noga utformats för att skapa det bästa av form och funktion med en karaktäristisk utformning. Radhusen om två våningsplan omfattar 120 kvadratmeter och parhusen som utgörs av en våning omfattar 90 kvadratmeter. Båda hustyperna kännetecknas av ett stort hållbarhetstänk med bland annat solceller på taken samtidigt som de kommer att erbjudas till attraktiva priser.  

–         Vi har inom bolaget en stor kompetens kring utveckling av grupphus, parhus och radhus. Det känns därför extra roligt att kunna ta till vara på kompetensen och presentera två nya produkter. Med våra nyutvecklade par och radhus skapar vi en större bredd inom organisationen och stärker vår produktportfölj mot marknaden. Vi kommer nu kunna erbjuda våra kunder ett större utbud, avslutar Henrik Swahn, VD på APP Properties.