Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

ICON Växjö nominerat till årets bygge 2019

13 februari, 2019

ICON Växjö stod klart hösten 2018 och är en byggnad som sätter staden på kartan. APP Properties är fastighetsutvecklaren som ligger bakom framgångskonceptet. Vi kan nu med stolthet meddela att ICON Växjö är nominerat till branschens mest prestigefyllda pris, Årets bygge 2019.

För att lyckas med ambitionen att skapa ett placemaking-projekt kom man tidigt fram till att det inte bara räckte med en iögonfallande byggnad utan att den även behövde bestå av en mix av flera verksamheter. På de 37 000 kvadratmetrarna ryms i dag tre bostadsrättsföreningar i premiumklass med sammanlagt 260 lägenheter med hotellstandard, spa och gym, hotellägenheter, ett gymnasium, stora kontorsytor, en skybar med restaurang samt en lobbydel som servar de boende och andra verksamma i huset samt en enklare servering.

– Det är ett väldigt annorlunda projekt och vi har satsat mycket på att få till ett koncept som gör huset levande. Det är i snitt 2 000 personer som rör sig i huset varje dag och det finns en massa saker som bidrar till att förenkla deras vardag, berättar Henrik Swahn, VD på APP Properties.

Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. Varje år nomineras totalt 20 projekt.

– Det är stort för Växjö och det tror jag har gett en yrkesmässig stolthet för alla inblandade i projektet. Liknande koncept finns på andra platser i världen och det har visat sig att även växjöborna gillar upplägget. Vi är självklart otroligt stolta och glada över att vara nominerade till Årets bygge 2019. Det är många som har varit en del i skapandet av ICON och jag hoppas att det är många som delar vår glädje över nomineringen. En sån här grej får man vara med om en gång i livet, avslutar Henrik Swahn.

Vinnaren utses av en expertjury och presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars 2019 på cirkus i Stockholm.

Läs nomineringen via länken nedan:
http://aretsbygge.nu/nominerade/icon-vaxjo/

Läs en längre artikel från byggindustrin via länken nedan:
http://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/medeltida-hojdare-omsprungen-av-ny-ikon-27872