Våra projekt

Hofs Park Genomförda projekt

APP Properties

Om oss Kontakt Nyheter

APP Properties
Storgatan 82A
352 46 Växjö

Tel 0470-71 11 71

info@app-properties.se

Växjö Fria Gymnasium utökar sina lokaler i ICON Växjö

8 november, 2018

Det står nu klart att Växjö Fria Gymnasium utökar sina lokaler i ICON Växjö och utvecklar samtidigt skolans vuxenutbildning.

Växjö Fria Gymnasium blev i januari 2018 den första hyresgästen att flytta in i ICON Växjö och är numera väletablerade i Växjös högsta hus. Gymnasieskolan är stadens största fristående gymnasieskola och dagligen går cirka 450 elever i de 3 660 kvadratmeter stora lokalerna i ICON Växjö. 

Växjö Fria Gymnasium har bland annat flera idrottsinriktningar. En mycket praktisk lösning med hockeyarena och andra träningsanläggningar vägg i vägg med skolan mitt i Arenastaden. Nu utökar skolan sina lokaler i ICON Växjö och hyr ytterligare 255 kvadratmeter för vidareutveckling av skolans vuxenutbildning. 

–         Vi är jätteglada att Växjö Fria Gymnasium vill utöka sina lokaler i ICON. Det är alltid roligt med nöjda hyresgäster som vill fortsätta sin tillväxt hos oss. Det ser vi som ett gott betyg och ett stort plus, säger Henrik Swahn, VD på APP Properties.

Anledningen till att skolan satsar även på vuxna elever är att efterfrågan ökar på vuxenutbildning i Växjö. De 255 kvadratmeter som skolan hyr kommer att innehålla olika klassrum, ett par större grupprum, kontor för lärare och gemensamhetsutrymmen.  

–         Vi är mycket nöjda med våra nuvarande lokaler i ICON Växjö. Det är viktigt med en trygg, professionell och estetiskt tilltalande miljö för både elever och anställda, säger Johan Wolf, skolchef och VD på Denbro, som äger och driver Växjö Fria Gymnasium. 

Att få möjligheten att etablera sig i ett sådant unikt hus med all-inclusive-service har varit positivt för anställda och elever enligt skolchefen.

–         Sedan vi flyttade in i ICON Växjö vid årsskiftet har vi sett en ökad efterfrågan på våra utbildningar. Det är fler elever som söker våra program och det känns självklart bra att kunna fortsätta att erbjuda fler typer av utbildningar här, avslutar Johan Wolf.

ICON Växjö är 37 000 kvadratmeter och innehåller 260 bostäder, 20 hotell-lägenheter, café, restaurang, skybar, gym, spa, 4 500 kvadratmeter kontor, 1 600 kvadratmeter co-working samt en gymnasieskola för 500 elever. Ansvarige arkitekten Magnus Månsson, Semrén & Månsson Arkitekt i Göteborg är född och uppvuxen i Växjö. Byggstarten skedde i januari 2016.