2017-09-21

APP Properties uppför Hovs Park Resort, framtidens boende för 55+

Växjöbostäder AB arrangerade tidigare i år en idètävling gällande ett koncept för hur framtidens boende för äldre i Växjö ska utformas. Som vinnare ur tävlingen steg Växjöbaserade fastighetsbolaget APP Properties som tillsammans med FOJAB arkitekter har tagit fram ett unikt kvarter för målgruppen 55+.

– Det här ska vara en plats som barn och barnbarn längtar efter att få komma till. Vi har tillsammans med FOJAB arkitekter skapat ett bostadskvarter med många naturliga mötesplatser och målet är att skapa en resortkänsla på hemmaplan, säger Henrik Swahn, VD för APP Properties.

Den stora parken utgör hjärtat i kvarteret – här möts och umgås man i alla åldrar. Gröna stråk, promenadslingor och utemiljöer interagerar väl med de skulpterade husen och omgivningen. I anslutning till parken och torget finns kvarterets gemensamma faciliteter, så som restaurang och cafè, gym, inom- och utomhuspool. Tillsammans med boule och tennisbanor, pensionärernas hus, vårdcentral och butiker bildas en helhet. Kvarteret kommer också att innehålla förskola vilket bidrar till ett levande kvarter.

– Vårt förslag bygger på en stark idé om att låta parken och den gröna miljön prägla boendet i Hovslund. Parken skapar gemenskap för de boende och främjar ett socialt och aktivt liv i kvarteret. Arkitekturen blir karaktärsfull och formstark med stor variation i skala inom ramen för en väl sammansatt helhet, säger Joachim Lundqvist, ansvarig arkitekt på FOJAB.

Hovs Park Resort har ett högt miljö- och hållbarhetstänk utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Tanken är att installera solceller samt mätare för el, varm- och kallvatten där de boende kan jämföra sin förbrukning med ett genomsnitt för området. Detta kommer ytterligare att stärka kvarterets attraktionskraft och bidra till Europas grönaste stad.

För mer information

Henrik Swahn
APP Properties
Mobil: 073-960 89 00
henrik.swahn@app-properties.se 


Joachim Lundquist
FOJAB Arkitekter
Mobil: 070-590 24 18
joachim.lundquist@fojab.se

Hofs Park Resort


Antal lägenheter CA 170-200 st
Bostadstyp Trygghetsboende, hyresrätter och bostadsrätter. APP Properties avser även att utvärdera intresse för ägarlägenheter på området.
Byggherre APP Properties
Arkitekt FOJAB Arkitekter
Faciliteter Förskola, restaurang, café, pensionärernas hus, gym, pool, hemtjänst etc.
Byggstart Planerad 2018, byggnationer sker i etapper.
Beräknat projektvärde SEK ca 500 miljoner