2019-01-22

Uppskattat kundmingel på Anteliigatan

Den 18 januari bjöd APP Properties in sina kunder till en symbolisk första gjutning av det nya bostadskvarteret på Anteliigatan 7. Under den klara och kalla
fredagseftermiddagen kunde de blivande grannarna träffas för att fika och höra
senaste nytt från byggarbetsplatsen. Representanter från APP Properties inledde eventet med att hälsa välkomna och visa hur kvarteret kommer att växa fram. Projektchef Mattias Strömberg fick svara på en mängd frågor från de förväntansfulla kunderna om alltifrån gemensamhetsytor och möjlighet till laddstolpar till hur inramningen av kvarteret kommer att bli.

Tid för planering

Några som har väntat länge och snart kan börja planera för flytt är paret Birgitta och Per Wallentin, som bokade sin lägenhet redan i februari förra året.
- För oss är det bara bra att det tar lite tid. Vi bor i villa idag och behöver tid på oss att planera vad vi ska ta med in i den nya bostaden. Det är ju lite skillnad att flytta från ett stort hus till en lägenhet på 92 kvadrat, menar Birgitta.
För familjen Wallentin var det bland annat Anteliigatans läge mitt mellan väster och söder som lockade. Området är känt för sina fina sekelskiftesvillor och många uppskattar tryggheten i det lugna området.
- Vi ville ha nära ner till stan och här får vi ju gångavstånd. Sen fastnade vi för det
lugna och trevliga området. Jag tror det kan bli ett riktigt mysigt litet kvarter med de låga husen och inte så många lägenheter, säger Birgitta.

Goda grannar
Flera av paret Wallentins vänner har också gjort slag i saken och köpt lägenheter i kvarteret.
Anette Jansson bor med sin man i en villa på väster och ser nu fram emot att få flytta in i sin stora trerummare med dubbla uteplatser.
- Vår lägenhet är i grunden en fyra som vi kommer att göra om till en trea. Det kommer att bli toppen och dessutom har lägenheten en stor balkong på 25 kvadrat, berättar Anette nöjt.

Christina Antonsson bor idag i en bostadsrätt i Vikaholm och har nu köpt en fyra på tredje våningen. Hon ser flera fördelar med det nya boendet på Anteliigatan.
- Först och främst ska det bli skönt att komma in till stan. Sen tror jag det kommer att bli väldigt fint på gården med poolen som ett vackert blickfång. Det enda är att jag önskar att tiden kunde gå lite fortare, skrattar Christina.

Gjutet minne
Förutom de många kunderna som kom på minglet fanns även byggentreprenören Blekinge ROT på plats, för att genomföra en symbolisk första gjutning för projektet. Platschef Niklas Bertilsson passade samtidigt på att berätta om hur byggnationen fortskrider.
- Allt löper på enligt plan och vi har haft hyfsad tur med vädret så här långt. Bostadsköparna kommer att kunna flytta in som planerat runt midsommar 2020.