2019-01-14

Bredvik ett nytt växande område i Växjö

Bredvik är ett nytt växande område som är beläget vid Norra Bergundasjöns västra strand nära Räppe. Här kommer vi på APP Properties upprätta 14 stycken par och radhus. Den nybyggda Pär Lagerqvist skolan som är Växjös största grundskola stod klar våren 2017. Skolan är avsedd för ca 1000 elever och här går barnen hela vägen från förskola upp till högstadiet. Sommaren 2019 kommer Bredvik få en egen busslinje för att göra det ännu smidigare att ta sig till och från området. Det finns redan nu ett gångstråk intill Norra Bergunda sjön, en ny grillplats och brygga. Det planeras även en bro över sjön så du snabbt kan ta dig till handelsområdet vid I11.

Vi passade på att fråga Kristina Lundquist fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling om framtiden för området.

1.       Vad finns det för fördelar med att flytta till ett nybyggt område?

-          Det finns många fördelar! Man får chansen att sätta sin prägel genom personliga material- och färgval. Allt är nytt när man flyttar in, man slipper renovera! I och med att bostaden är ny omfattas man av garantier vilket ju också är en trygghet. 


2.       Hur går det till rent praktiskt?

-          När man har bestämt sig för vilken bostad man är intresserad av skriver vi ett bokningsavtal, detta är ett avtal som inte är juridiskt bindande. I samband med detta betalar man in 25 000 kr i bokningsavgift vilket är en del av den totala köpeskillingen. När vi har sålt 65 % av bostäderna blir det byggstart. Efter byggstarten beräknas det ta 9-12 månader till det är dags att flytta in. I samband med byggstarten skrivs ett juridiskt bindande avtal, ett s.k. förhandsavtal.

De första sju som bokar sig i vårt projekt omfattas dessutom av ett generöst erbjudande som innebär att man slipper betala månadsavgift det första halvåret!


3.       Hur är det att satsa på en nyproducerad bostad när marknaden ser ut som den gör just nu?

-          En stor fördel med att teckna sig för nyproduktion jämfört med en begagnad bostad i dessa tider är just tidsaspekten. I och med att inflyttningen ligger en bra bit fram i tiden skapar man sig gott om tid att planera sin flytt och för eventuell försäljning av nuvarande bostad. I rådande marknad tar försäljningarna lite längre tid och därmed är det skönt att kunna sätta igång i god tid innan man ska flytta.


4.       Hur ser framtidsplanerna ut för Bredvik? 

-          Bredvik kommer verkligen att bli ett område att räkna med. Kommunen planerar för att det här ska finnas ca 400 bostäder. Läget är strategiskt med närhet till stan, flygplatsen, arenastaden och naturen! Den nybyggda skolan är redan i full gång. En annan fin detalj med området är den cykelbro kommunen planerar över Norra Bergundasjön som kommer att koppla samman området med stan.
Om man jämför med andra områden som skapats i Växjö under senare år har de som vågat vara först ut och flytta in oftast gjort fina bostadsaffärer när de några år senare gjort en eventuell försäljning av sin bostad. Jag tänker här på områden som Biskopshagen, Östra Lugnet och Vikaholm.