Kaptenen

Karlssons Äng

SMARTA LÄGENHETER I KALMARS NYA STADSDEL


Som boende i Kaptenen har du fördelar som närheten till skolor, affärer och naturen. Det går snabbt att förflytta sig in till centrum med bil, buss eller cykel. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och som variation kan du njuta av den härliga innergården där det finns både odlings- och grillmöjligheter. En skön plats för att avnjuta kvällsmaten på en filt i solnedgången en varm sommarkväll.

Karlssons Äng har ett perfekt läge med ca 2 km till havet, naturen runt knuten och samtidigt närhet till city. Lägger man sedan till att det ligger inbäddat i ett befintligt bostadsområde som ger en trygghet och mysig känsla så blir det en perfekt kombination.

Kontakta oss

Vilken lägenhet passar dig?


Våra lägenheter finns i åtta smarta planlösningar i storlekar från 1 rok på 28 kvm upp till 4 rok på 88 kvm. Alla har balkong eller uteplats.

1 RoK 28 kvm

1,5 RoK 40 kvm

2 ROK 54 kvm

2 ROK 60 kvm

2 ROK 62 kvm

3 ROK 71 kvm

3 ROK 74 kvm

4 ROK 88 kvm

INSPIRATION


Fint läge på Karlssons Äng


Karlssons Äng är ett stadsnära bostads- och naturområde cirka 4 kilometer norr om centrala Kalmar. Här planeras för 400 nya bostäder, varav en fjärdedel småhustomter. Inom området kommer det även byggas en ny förskola. Du får nära till både skola, affärer och idrottsarenor och det finns fina gångstråk och cykelvägar in till centrum. Det härliga grönområdet med sin varierande växtlighet kommer i stora delar bevaras och används redan idag flitigt av boende i området.

KAPTENEN PÅ KARLSSONS ÄNG


Kapten Karl Karlsson var en välkänd man i trakten, som givit både området och vårt kvarter sina namn. Karlsson var aktiv i styret av Kalmar stad och medlem av drätselkammaren och skolstyrelsen. Parallellt med dessa uppdrag drev han också jordbruk fram tills att gården såldes till Kalmar stad. Under andra världskriget var Karlsson kapten inom försvarsorganisationen Landstormen. Tillsammans med hustrun Ida bodde han kvar på sin gård livet ut.

KAPTENEN

Katrin Franander

Fastighetsmäklare

073-390 93 49 katrin.franander@svenskfast.se

Johannes Stynsberg

Fastighetsmäklare

073-654 80 35 johannes.stynsberg@svenskfast.se

ANMÄL INTRESSE

Vill du veta mer om kvarteret Kaptenen? Välkommen att anmäla ditt intresse här, så får du löpande information om projektet.

Ange ditt namn.
Telefonnummer måste anges.
E-postadressen är inte giltig.
Jag godkänner att APP Properties får behandla mina personuppgifter. Integritetspolicy

Fyll i alla obligatoriska fält och godkänn att vi behandlar dina personuppgifter.