Växjös högsta byggnad

Avkoppling och vardagslyx

Spektakulär utsikt

Icon Växjö


ICON Växjö står klart hösten 2018 och blir då Växjös högsta byggnad. Den spektakulära byggnaden innehåller bland annat 250 bostadsrätter, 4 500 kvm kontorsyta, gymnasieskola för 500 elever samt skybar. Ansvarig arkitekt för ICON Växjö är Magnus Månsson, Semrén & Månssons arkitektkontor och totalt är byggnaden på 37 000 kvm.

Se lediga bostäder

Projektbeskrivning


Växjö växer så det knakar. Bostadsmarknaden och besöksnäringen växer i takt med en ökande befolkning och ett allt större utbud av aktiviteter. Området Arenastaden är ett nav i denna expansion – med sina köpcentra, evenemang och idrottsutbud. Här byggs också nya bostäder och arbetsplatser i rask takt. Mitt i detta pulserande läge står ICON Växjö som ett landmärke och blir arenastadens nya centrumfastighet.

– Det har varit en härlig utmaning att skapa en fastighet som tillför nya funktioner till området samtidigt som den blir en symbol för framtidstron i Växjö, säger den ansvarige arkitekten Magnus Månsson, Semren & Månsson.

Byggnaden uppförs runt den gamla ishallen som ett L. Dess yttre präglas av den 20 våningar höga delen och de ränder som sveper runt fastighetens fasader och skapar liv. Den inrymmer 250 bostäder, café, restaurang, skybar, 4 500 kvadratmeter kontor samt gymnasieskola för 500 elever.

Målet har varit att skapa ett hus som lever under stora delar av dygnet och som kan samla människor, säger Magnus Månsson. Samtidigt ser han också ICON som en viktig portalbyggnad, en märkesbyggnad för att sätta Arenastaden och den nya stadsdelen på kartan. Nu öppnar man upp för bostäder och gör området till en stad och inte bara en arenabebyggelse. Det har varit stort intresse för bostäderna och försäljningen har gått över förväntan.

- Liknande koncept och boendeformer finns på andra platser i världen, men har inte prövats här i Växjö tidigare. Just därför tror jag många är extra nyfikna och tilltalas av framtidens all inclusive-boende, säger Emelie Svensson, mäklare på Åkessons Mäklarbyrå.

ICON Växjö beräknas stå klart hösten 2018.

Besök iconvaxjo.se

Fakta


Produkttyp Bostäder, kontor, lägenhetshotell och skola
Läge Arenastaden i Växjö
Byggherre APP Properties
Arkitekt Magnus Månsson, Semrén 
& Månsson
Våningar 20
Totalarea 37 000 kvm
Bostäder Ca 250 st
Lägenhetshotell 20-50 st
Kontorsyta 4 500 kvm

Icon projekt


Game changer

ICON Project är ett “game changing concept”. Vi vågar tänka annorlunda och skapar spektakulära projekt i attraktiva lägen. Vår målsättning med ICON Project är att utveckla stadsbilden med arkitektur som särskiljer sig, väcker känslor och skapar identitet. Vi adderar skönhet och funktion på insidan genom välplanerade, funktionella ytor, vackra material och kvalitet i varje detalj. Vi erbjuder smarta tjänster som förenklar vardagen för människor som ska bo, och i vissa fall arbeta, i våra hus. Våra ICON Project kan omfatta både bostäder och kommersiell verksamhet.

Placemaking

Filosofin att planera för – och skapa – en fysisk plats för möten och samvaro kallas placemaking. Det är när olika discipliner, från byggteknik och design till innehåll och tillgänglighet, samverkar för att gemensamt ge en plats förutsättningar att bli levande och attraktiv. Det är ett sätt att göra en plats unik och intressant, och detta har varit en ledstjärna under planeringen av konceptet ICON Project.

art of living

Vi utgår alltid från människors behov och skapar miljöer som utvecklar och förenklar människors vardag positivt. Art of Living handlar om den bekväma livsstilen. Med människan i fokus har vi tagit fram servicetjänster och faciliteter som förenklar och ger vardagen guldkant för de som bor eller arbetar i våra hus. Det kan handla om gym, spa, skybar, café eller restauranger. Det kan vara olika servicetjänster, som exempelvis städ- och tvättservice, paketmottagning, roomservice eller bokning av elcykel.