Hovs Park


På den attraktiva stadsdelen Hov i Växjö utvecklar vi ett unikt kvarter för målgruppen 55+.

Där nuvarande Hovslund ligger planerar vi för ett helt nytt kvarter med ca 180 ljusa och välplanerade bostäder. Målet med Hovs Park är att skapa en resortkänsla på hemmaplan som bidrar till gemenskap för de boende och främjar ett socialt och aktiv liv i kvarteret. Genom att låta parken och den gröna miljön prägla boendet skapar vi en grön oas gjord för naturliga möten.

Anmäl intresse

Framtidens boende för 55+


Den stora parken kommer att utgöra hjärtat i kvarteret – här möts och umgås man i alla åldrar. Gröna stråk, promenadslingor och utemiljöer interagerar med de skulpterade husen och omgivningen. I anslutning till parken och torget finns kvarterets gemensamma faciliteter i form av reception, lobby och café. Vi uppför även ett hälsocenter med gym, bastu och inomhuspool för avkopplande stunder. Tillsammans med boule, pensionärernas hus, och kommersiella inslag bildas en helhet. Att bo och leva i Hovs Park är att kunna kliva ut i den friska luften, ta en promenad i den lummiga parken, spela en omgång boule eller avnjuta en välsmakande kopp kaffe i det intilliggande cafét.

På Hovs Park blir arkitekturen karaktärsfull och formstark med stor variation i skala inom ramen för en väl sammansatt helhet. Vi planerar för blandad bebyggelse både vad gäller gestaltning och volym. Hovs Park har även ett högt miljö- och hållbarhetstänk utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

Fakta


Arkitekt FOJAB Arkitekter
Bostäder Ca 180 st
Ägandeform Bostadsrätt, Trygghetsboende i form av Hyresrätt och Ägarlägenhet
Faciliteter Servicecenter, café, pensionärernas hus, förskola, hälsocenter, mm.
Planerad byggstart Vinter 2018/2019

Intresseanmälan Hovs Park

Vill du veta mer om Hovs Park? Välkommen att anmäla ditt intresse här, så återkommer vi med mer information

Telefonnummer måste anges.
E-post är inte giltig.